Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van pedofilie betichte Joris Demmink voor het eerst openbaar gehoord

Vandaag werd Joris Demmink voor het eerst openbaar gehoord door de rechtbank. De voormalige topambtenaar van Justitie zo...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Vandaag werd Joris Demmink voor het eerst openbaar gehoord door de rechtbank. De voormalige topambtenaar van Justitie zou seks hebben gehad met een minderjarige jongensprostitué.

Al jaren wordt hij van pedofilie beticht: de 68-jarige Joris Demmink (zie foto), voormalig topman bij het ministerie van Justitie. Ondanks dat ex-minister van Veiligheid & Justitie Ivo Opstelten nog niet zo heel lang geleden zei dat de zaak Demmink ''nooit wat was, nooit wat is en nooit wat zal worden'' moest Demmink zich vandaag melden in de rechtbank van Amsterdam. Hij werd gehoord in de door een voormalige jongensprostitué aangespannen civiele zaak. In het uiterst korte verhoor kwam eigenlijk niets nieuws aan de oppervlakte. In het kort: Demmink zei een paar keer 'nee' en dat was het dan alweer. 

Lees ook: 'De media durven Joris Demmink niet aan te pakken'

In de dienstauto

De voormalige prostitué claimt dat Demmink meermaals seks met hem heeft gehad. Dat zou onder meer zijn gebeurd in de dienstauto van de in 2012 gepensioneerde Demmink. De ex-prostitué is niet alleen boos op Demmink. Hij verwijt de overheid nooit eerder ingegrepen te hebben. Volgens hem zouden meerdere topmensen binnen het ministerie van Justitie zich hebben schuldig gemaakt aan onzedelijke handelingen met jonge jochies. In het onderzoek naar die vergrijpen, het beruchte Rolodex-onderzoek, zouden twee Amsterdamse rechercheurs van hogere hand zijn tegenwerkt toen de naam Demmink opdook.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.