Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

We moeten het over Ajax hebben

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: sla een willekeurige krant open en je leest een horrorverhaal dat zich deels in Amsterdam en deels in Rusland afspeelt. Dat horrorverhaal is Ajax. 

Het was een vernedering van jewelste: de 4-1 nederlaag die Ajax gisteren leed in en tegen het Russische Rostov. In Amsterdam speelden de Ajacieden vorige week nog met 1-1 gelijk tegen FK Rostov. 't Is niet zomaar een verliespartij: Ajax laat de Champions League aan zich voorbij gaan - voor het tweede seizoen op rij. Daarmee lopen de Amsterdammers naast sportief ook financieel succes mis. Hoe hard het hoongelach in delen van ons land ook zal zijn: de afgang van Ajax raakt het complete Nederlandse profvoetbal. 

Wil

De elf van Peter Bosz hebben het geheel aan zichzelf te danken. Het spel van Ajax was gisteren - 3000 kilometer van huis - abonimabel, afgrijselijk, simpelweg niet om aan te gluren. Niet dat de Russen er wat van bakten, maar zij hadden op z'n minst nog de wil om te winnen. En dat deden ze dan ook. Ajax mag nog wel uitkomen in de Europa League. De loting volgt morgen.

Gat

In de Eredivisie gaat het ook niet al te best met de Amsterdammers. Na drie wedstrijden staat Ajax op een zeer teleurstellende achtste plek. Alleen in de eerste speelronde werd gewonnen: Sparta werd op Het Kasteel met 1-3 verslagen. Daarna werd er thuis gelijk gespeeld tegen het vreemdelingenlegioen Roda JC (2-2) en zelfs - compleet terecht - verloren van regelrechte degradatiekandidaat Willem II (1-2). Wedstrijden waar de gemiddelde Ajacied toch wel wat meer van zal hebben verwacht. Zeker in eigen huis. Het gat met koplopers PSV en Feyenoord (én ADO!) is daarmee alweer vijf punten. 

Paar dagen

Het levert weinig lovende woorden op voor oefenmeester Bosz, maar vooral directeur voetbalzaken Marc Overmars is de gebeten hond bij de achterban. Ajax heeft flink wat pegels verdiend aan onder meer de transfer van topspits Milik, maar eigenlijk helemaal niets uitgegeven. En dat terwijl het team hard aan versterking toe is. Daar hebben ze in Amsterdam nog een paar dagen voor..

Op de redactie is de vraag al gesteld: haalt Bosz de kerst?