Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Britse tv-persoonlijkheid opgepakt in Amsterdamse moordzaak

De Britse televisiester CJ de Mooi is opgepakt. Hij zou in het Amsterdam van 1988 een moord hebben gepleegd. De Britse...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Britse televisiester CJ de Mooi is opgepakt. Hij zou in het Amsterdam van 1988 een moord hebben gepleegd.

De Britse acteur en televisiepersoonlijkheid Joseph Connagh - beter bekend als CJ de Mooi - is op de Londense luchthaven Heathrow opgepakt: hij zou in 1988 een moord hebben gepleegd in Amsterdam. In zijn vorig jaar verschenen autobiografie biechtte De Mooi op dat hij destijds een dakloze in een Amsterdamse gracht heeft geduwd. De zwerver zou de tv-ster met een mes hebben bedreigd en hem hebben proberen te overvallen, waarna er een worsteling ontstond. Hij schreef: "Ik ga er helemaal van uit dat ik hem heb gedood". 

Lees hier meer van ons misdaadnieuws

Geen lichaam

Het Openbaar Ministerie (OM) voerde een Europees arrestatiebevel uit, dat de Britse autoriteiten hebben gehonoreerd. Opvallend: het OM weet niet wie De Mooi precies zou hebben gedood. Er is dus geen lichaam.

Onder vuur

Het is niet de eerste keer dat de televisiepersoonlijkheid onder vuur ligt. Eerder dit jaar werd De Mooi beschuldigd van aanranding. Daarvan is hij vrijgesproken.

Nu al een vreemde zaak.