Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wilders niet te spreken over strafeis voor 'minder minder'-uitspraak (VIDEO)

Geert Wilders is bepaald niet geamuseerd door de boete van 5000 euro die het Openbaar Ministerie (OM) vandaag tegen de P...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Geert Wilders is bepaald niet geamuseerd door de boete van 5000 euro die het Openbaar Ministerie (OM) vandaag tegen de PVV-politicus heeft geëist vanwege zijn omstreden 'minder minder'-uitspraak.

Op de dag dat het vliegveld van Rotterdam - Rotterdam The Hague Airport - na een anonieme tip over mogelijke terreurdreiging werd afgegrendeld, liet het OM aan PVV-voorman Geert Wilders weten welke straf zij eisen voor de controversiële 'minder minder'-uitspraak in maart 2014. Toen vroeg Wilders, na de gemeenteraadsverkiezingen, of de aanwezige PVV-stemmers ''meer of minder Marokkanen'' wilden in hun stad in én in Nederland. Dit was het resultaat.

Lees hier meer van ons misdaadnieuws

''Waanzinnig''

Het gevolg: duizenden aangiftes én een proces. Vandaag is het OM eindelijk tot een eis gekomen. Een geldboete van 5000 keiharde euro's voor groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie. Wilders vindt de eis ''waanzinnig'' en stelt dat hij zich niets van de eis aan zal trekken. Direct nadat de officier van justitie de eis uitsprak, hielden fractieleden van de PVV uit protest een spandoek van Geert Wilders met een kruis over de mond omhoog in de Tweede Kamer.

De uitspraak volgt op 9 december - en zal hoe dan ook in het voordeel van Wilders en de PVV uitwerken.