Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Acht politieagenten gedood bij aanslag Egypte

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: aanslag op controlepost in Egypte.

Een aanslag op een controlepost in de stad al-Arish in het noorden van het schiereiland Sinaï heeft vanochtend het leven gekost van zeker acht Egyptische politieagenten. Negen andere agenten en vier burgers raakten gewond, zo melden lokale medische bronnen.

Aanslag

Een van de daders reed met een bomauto in op de controlepost, waarna anderen het vuur opende met automatische wapens en raketwerpers. Vooralsnog is het onbekend of de daders zijn gearresteerd, om het leven zijn gekomen of zijn ontkomen. Laten we hopen dat het laatste niet het geval is. De aanslag is nog door niemand opgeëist. Wel is duidelijk dat op het schiereiland islamitische extremisten actief zijn, die na de afzetting van president Mohamed Mursi en het verbod op diens Moslimbroederschap in 2013 een sterkere beweging vormen. De voornaamste extremisten van deze beweging voegde zich bij Islamitische Staat. In de regio zijn sindsdien honderden politieagenten vermoord.

Lees en zie ook: vliegtuigkaping Egypte in volle gang: Nederlander gegijzeld

We houden deze zaak nauwlettend in de gaten.

(Gebruikte foto is niet van de betreffende aanslag)