Hiddema's heilige huisjes

Controversieel strafpleiter Theo Hiddema (72) staat nummer twee op de kandidatenlijst van de nieuwe politieke partij For...
@media (max-width: 679px){#fig-65e1c671634ab img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1c671634ab img{#fig-65e1c671634ab img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65e1c671634ab img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1c671634ab img{#fig-65e1c671634ab img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65e1c671634ab img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1c671634ab img{#fig-65e1c671634ab img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65e1c671634ab img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1c671634ab img{#fig-65e1c671634ab img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Controversieel strafpleiter Theo Hiddema (72) staat nummer twee op de kandidatenlijst van de nieuwe politieke partij Forum voor Democratie. Mocht deze spreekmeester zich de komende verkiezingen de Tweede Kamer in spelen, kan politiek Den Haag z’n borst natmaken. En staat Wilders niet meer alleen. Een GRATIS voorstukje van het artikel uit de nieuwe Panorama.

Hiddema over PVV-fractieleider Geert Wilders:

“Het op peil houden van de migratiedruk in de hoop op hapklaar stemvee voor de PvdA heeft gezorgd voor de vernieling van ons onderwijs, de ziekenzorg en de opkomst van een parallelle samenleving gebaseerd op groepsdwang, schijnfatsoen en hypocrisie. Dit alles gelardeerd met religieuze hysterie, het vertoon van een verwrongen seksuele moraal en veel rif-gerelateerd geweld. Ons zelfrespect, onze vrijheid en onze humor hebben het nakijken. Wilders vecht hiertegen met belangeloze moed en zelfopoffering. Hij is de echte krijger. Hij verdient alle waardering, van mijn kant tenminste. Wilders heeft door de jaren heen zoveel ruimte gecreëerd voor allerlei partijen die zich nu ook in zijn richting begeven. Omdat hij niet echt als salonfähig wordt beschouwd – dat strijkt mij zeer tegen de haren in – ben ik tot opstand geneigd en heb ik, ook op inhoudelijke en zakelijke gronden, weleens partij voor hem gekozen.”

Lees ook ons interview met Geert Wilders: 'Ik was vroeger een vervelend jongetje'

Over islamisering:

“Als mensen horen dat ik PVV-aanhanger ben, dan word ik zo moe van mensen die zeggen: ben je het dan eens met kopvodden? Ben je het dan eens met een boerkaverbod? Het intellectuele debat in Nederland is compleet verziekt. We hebben honderdduizend columnisten die moeten mekaar de loef afsteken om te laten zien hoe genuanceerd ze staan tegenover islamisering. Stel je nou eens voor als een stel doorgedraaide katholieken of gereformeerden uit de Biblebelt opeens vanuit een religieuze bevlieging in bussen vol naar de Noordzee trekken met puntmutsen en lange onderbroeken. Hoon en spot zou hen ten deel vallen. Maar nu het uit een cultuur komt waarin het er kennelijk toe doet met hoeveel lappen stof je je geloof wenst te belijden, dan moeten wij daarnaar kijken met een blik van: dat is wel exotisch, daar moet je respect voor opbrengen. Nee, dat is domheid en opdringerigheid en die moet je net zo hard uitlachen als dat je die katholieken of Biblebelt-types met puntmutsen ook zou uitlachen. Dan houdt het op. Maar wij gaan er nota bene onze intelligentie aan verbruiken met mensen die tot die categorie behoren om zich ook nog genuanceerd en met grote principes uit te laten of die lap stof nou waardering verdient of dat je hem vierkant uit moet lachen en er geen aandacht aan moet besteden.”

Over de PvdA en socialisten in het algemeen:

“Ze sterven nooit uit. Ze komen vaak uit Groningen of uit zeer sociaal bewogen milieus waar de moeder altijd hard moest werken en dat heeft hun hele politieke inzicht gestalte gegeven. Dat heeft hen gevormd. Ze hebben iets sociologisch en ze heten Jet, Eefje, Tineke, Aagje of Maaike. En voordat ze er erg in hebben – dan hebben ze koffie rondgebracht op de plaatselijke afdeling van de PvdA waarna ze afsluiten en met roosjes langs de deuren lopen – vinden ze zich pardoes terug als minister van Joost mag het zeggen. Als je handwerkles hebt gegeven, word je minister van Verkeer bij de PvdA.”

Lees ook: Barry Madlener: 'Er komt geen asielzoeker meer het land in!'

Over Sylvana Simons:

“Als je hele identiteit ontleend wordt aan het feit dat je weer een racistische zeepbel moet najagen, iedere week weer een ander, dan ben je snel uitgepraat. Maar iets inhoudelijks, voor het staatsbelang of landsbelang, heb ik van deze dame nog nooit kunnen ontdekken, hoor.”

Lees het in Panorama

Benieuwd naar het complete artikel over Theo Hiddema? Lees het artikel van onze verslaggever Mylène de la Haye in editie 2 van Panorama, die nu in de winkels ligt. Je kunt het blad ook via onze website bestellen, of op Blendle lezen.