Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ierland: Grote partij wapens en voor drie miljoen euro coke

Vrijwel dagelijks bereiken ons berichten uit Ierland, waar een grote oorlog tussen twee drugsbendes aan de gang is: aan...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Vrijwel dagelijks bereiken ons berichten uit Ierland, waar een grote oorlog tussen twee drugsbendes aan de gang is: aan de ene kant de Kinahan-clan, onder leiding van Christy Kinahan, bijgenaamd "The Dapper Don". Aan de andere zijde van het strijdveld de Hutch-clan, met aan het hoofd Gerry Hutch, bijgenaamd "The Monk". Met daartussenin een rol voor de Ierse politie "The Gardai" die de jacht heeft geopend op beide groeperingen.

In de laatste aflevering van dit crime-feuilleton heeft de Ierse politie een punt gescoord. In de county Kildare vinden agenten van de Gardai gisteren een grote partij drugs, ondermeer cocaïne en heroïne, ter waarde van drie miljoen euro. Daarnaast vindt men een automatisch vuurwapen. Dat zou allemaal toebehoren aan de Kinahan-groep.

Wat we zeggen: het is een in een reeks van berichten over deze Gangland-oorlog. Afgelopen weekeinde maken diverse kranten bekend dat de Kinahan-clan een plan heeft opgezet om hun grote vijand Gerry Hutch te ontvoeren en te martelen. Daarvoor heeft de bende een prijs van 1 miljoen euro tipgeld op het vinden van The Monk gezet. Als wraak voor de geweldadige dood op een van hun eigen clan-members, vorig jaar in het Regency Hotel.

Vanmorgen nog lezen we ook nóg een ander bericht. Nu weer heeft de Gardai een complot in de kiem gesmoord. De misdaadbende zou een broer van Gerry Hutch hebben willen ontvoeren op een begraafplaats waar hij vaak komt om bloemen te leggen bij het graf van zijn zoon. Een zoon die bij dit bendegeweld in Spanje om het leven is gekomen. De politie was vooraf van de plannen op de hoogte en heeft de rouwende broer van de topgangster tijdig weten te waarschuwen zijn gezicht de komende tijd even niet meer in het openbaar te laten zien. Overigens is Gerry Hutch zelf ook al tijden op de vlucht, en verschijnt hij alleen nog met pruik in het openbaar.

Zelfs een redelijk fantasieloze filmmaker moet met dit materiaal overweg kunnen. Mocht er morgen meer nieuws zijn uit de Ierse onderwereld dan komen wij er uiteraard snel weer op terug.