Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Beveiliger Wilders lekte vertrouwelijke informatie

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: de lekkende beveiliger.

Een lid van de Dienst Bewaken & Beveiligen is door de politie aangehouden en buiten functie gesteld. Het waarom: de man van Marokkaanse afkomst zou vertrouwelijke informatie hebben gelekt aan zware criminelen. Dit wist het NRC te melden. Maar het houdt daar niet op bij op. Mogelijk heeft de agent zelfs info doorgespeeld aan terreurgroepen. Althans, die angst bestaat, omdat zware gangsters en terroristen soms slecht van elkaar te onderscheiden zijn. En dat terwijl de aangehouden agent specifiek deel uitmaakte van de 'unit' die PVV-voorman Geert Wilders beschermt, zo lieten bronnen aan De Telegraaf weten.

Lees ook: ex-agent krijgt taakstraf voor lekken informatie

Onzichtbaar

Deze unit, IRIS genaamd, verkent de omgeving voordat politici of leden van het Koninklijk Huis een bezoek brengen. Ze blijven hierbij onzichtbaar. Zo zal dat afgelopen zaterdag ook gebeurd zijn, toen Wilders onder veel media-aandacht Spijkenisse bezocht. Over de identiteit van de agent is officieel nog niets bekend, maar mogelijk gaat het om Faris K., die rond de 35 jaar oud zou zijn.

'Onnaceptabel'

Wilders reageert geschokt. In een tweet, die hij heeft gericht aan minister-president Rutte, noemt hij het voorval 'onacceptabel'. Eerder tweette hij al 'Mijn hemel' over het nieuws. Wilders zou niet persoonlijk geïnformeerd zijn over de aanhouding. Dat zou kwaad bloed hebben gezet bij de politicus.

Een kwalijke zaak..