Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het was de warmste maart in decennia (VIDEO + FOTO'S)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: het is altijd lente...

De laatste dag van maart is alweer aangebroken. Morgen mogen we weer grappen over losse veters. Maar voordat het zo ver is, blikken we nog heel even terug op de werkelijk tropische maand die we (bijna) achter de rug hebben. Maart 2017 was de warmste editie van de derde maand van het jaar sinds 1991. Toen bereikte temperaturen gemiddeld 8,8 graden. Dit jaar ligt dat nét iets lager: gemiddeld 8,7 graden Celsius. Daarmee is deze maand de op één na warmste maart sinds het Koninklijke Nederlandse Meteorologische Instituut (KNMI) in De Bilt temperaturen begon te meten. Dat was in 1901.

Lees en zie ook: op welk terras ben je het meeste geld kwijt?

Hardnekkige geruchten

Kortom: de lente begon zelden zo fijn in ons (vaak) koude kikkerlandje. En dat is te merken. Terrassen in de binnensteden puilen uit, wandelaars en fietsers veroveren de paden, de vaderlandse natuur staat al vol in bloei en volgens hardnekkige geruchten is er zelfs al gezwommen in de Noordzee. Je moet het maar durven.

Meer records

Overigens houdt het wat betreft records niet op bij de gemiddelde temperatuur. Gisteren noteerde 'De Bilt' 21,8 graden. Dat is een halve graad meer dan het vorige record op 30 maart, dat werd behaald in 1911 (goed wijnjaar). En vandaag kan het hier en daar zomaar eens 23 graden worden. In de middag, dan. Vanavond komen onweersbuien het zonnige feestje verstoren.

Om met de woorden van een wijs man te spreken: ''Ik heb de zomer in m'n bol!''