Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Titelstrijd: in Amsterdam en Eindhoven hebben ze opeens praatjes (voor het eerst dit seizoen)

Elke maandag blikken we terug op het sportweekend. Vandaag: Ajax en PSV ruiken bloed na de zeperd van Feyenoord. Op het...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Elke maandag blikken we terug op het sportweekend. Vandaag: Ajax en PSV ruiken bloed na de zeperd van Feyenoord.

Op het Stadhuisplein in Rotterdam was gisteren om 14.30 uur een mensenmassa op de been om alvast een voorschot te nemen op het landskampioenschap van Feyenoord. Ajax-Feyenoord werd in groten getale op kleine schermpjes in de zon bekeken. Amper 55 seconden later hingen de kopjes al omlaag: 1-0 voor Ajax. Tien minuten na de openingsgoal moest Feyenoord-spits Jørgensen geblesseerd naar de kant en 25 minuten daarna (2-0 voor Ajax) was het helemaal gedaan met de sfeer. Er werd gemord, er ontstonden een paar vechtpartijtjes en toen Kramer in de slotminuut de 2-1 maakte, was het plein al halfleeg. Tot groot genoegen van de Ajax- en de PSV-supporters.

Lees ook: Feyenoord, Ajax én PSV in de Champions League? Het kan!

De feiten: Feyenoord staat zes speelronden vóór het einde van de competitie drie punten voor op Ajax en vijf punten op PSV. Dat hadden er na dit weekend acht op PSV kunnen zijn en negen op Ajax als de Rotterdammers in Amsterdam hadden gewonnen. Ofwel: als Feyenoord met een overwinning de Arena had verlaten, dan was het kampioenschap écht beslist. Nu niet. Allesbehalve zelfs.

Als ze dat ergens beseffen, dan is het wel in Amsterdam en in Eindhoven. Al sinds 7 augustus 2016, dat is dus sinds de allereerste speelronde in de competitie, staat Feyenoord bovenaan. Niemand – niet Ajax, niet PSV – heeft tot nu toe de Rotterdammers van de eerste plek kunnen verdrijven. En tóch ruiken ze bloed in Amsterdam en in Eindhoven. Ajax-trainer Bosz: “Bij Feyenoord zal de druk nu wel toenemen.” PSV-trainer Phillip Cocu: “Bij een overwinning van Ajax kan er in de laatste wedstrijden iets ontstaan.” Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst, nuchter: “Als we na 34 speelronden maar bovenaan staan, dan maakt alles wat daarvoor gebeurd is niet uit.”

Zet maar alvast in je agenda: 23 april, PSV-Ajax. Wat de uitslag daar ook wordt: grote kans dat het Legioen dan juicht.

Deze rubriek is een bijdrage van onze redacteur Micha Jacobs.