Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

40 Dagen Zonder Seks (én zonder porrie kijken!)

In het EO-programma 40 Dagen Zonder Seks proberen presentator Johan Eikelboom en killerbody Fajah Lourens door seks geobsedeerde jongeren wat respect bij te brengen voor de vleselijke liefde.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In de aflevering van deze week was die jongere de 23-jarige Jesaja (spreek uit: Dje-zij-jah) uit Almere. Jesaja had geen werk maar wel tatoeages en glimmende oorbelletjes. Hij volgde geen opleiding en woonde nog bij zijn ouders, waar hij dagelijks tot half twaalf uitsliep en daarna ging chillen met zijn 'boys', op 'Insta' of 'Snap' een 'chickie' probeerde te 'fixen' of gewoon een beetje 'porrie' keek op zijn iPhone. Om 'nieuw vlees' te vinden zat hij 'ongeveer tien uurtjes per dag' op social media.

@backlink(166543)

Zelf schatte hij in dat het aantal chickies dat hij 'gedaan had' tussen de 180 en 200 moest liggen. Van die meisjes en vrouwen hadden er een stuk of 60 'het voorrecht' gehad zijn kamer en bed te mogen betreden. Die mochten zich volgens Jesaja dus best 'een beetje speciaal' voelen. De rest van zijn veroveringen had hij in schuurtjes, in goedkope hotelkamers en op parkeerplaatsen afgewerkt.

Jesaja had niet echt een bepaald type waarop hij viel. 'Light skin, dark skin, dikke reet, dunne reet, whatever', al vond hij 'een paar dikke tieten' altijd wel 'relaxed'. Verder deed hij het alleen met 'random chickies'. Aan gevoelens deed hij niet. 'Gevoelens werden je dood', zei Jesaja. Dat sommige chickies hem afwezen omdat ze hem 'een hoer' vonden boeide hem niet. Dan neukte hij gewoon hun vriendinnen.

Op zijn telefoon hield hij een database bij van filmpjes die hij tijdens de seks gemaakt had. Meestal deed hij dat stiekem, terwijl hij gepijpt werd. Met die filmpjes scoorde hij niet alleen punten bij zijn boys, hij stuurde ze na hun afscheid vaak ook naar het desbetreffende chickie. Vanaf dat moment had hij hen 'in zijn macht'. Lachen vond hij dat.

Dat Fajah Lourens hem persoonlijk ging coachen vond Jesaja 'vet'. Fajah had een 'geile kop' en een 'lekkere reet', vond hij. Hij hield van haar. Van het programma werd hij minder enthousiast. Dat hij 40 dagen lang geen seks mocht hebben, dat wilde hij wel eens proberen. Hij hoopte dat het experiment hem meer zelfrespect zou opleveren. Misschien dat hij zelfs wat respect voor vrouwen zou krijgen, lachte hij. Maar dat hij in die 40 dagen ook niet mocht masturberen en zelfs geen porrie mocht kijken, dat vond Jesaja wel erg veel gevraagd.

Vanaf dag één had hij al spijt van zijn deelname, zei hij breed glimlachend in een van de vlogs die hij tijdens zijn seksloze periode maakte. Elke avond waarop hij met zijn boys ging stappen of een feestje bezocht wilde hij 'gewoon neuken'. Nu hield hij het bij een beetje opgeilen en sloeg hij daarna hun telefoonnummer op. Hij moest straks, als de 40 dagen erop zaten, toch ergens heen met zijn volle balzak, grapte hij.

Eén keertje was hij gezwicht voor de verleiding, en was hij naast een chickie wakker geworden, zo biechtte hij eerlijk op. Maar hij was 'er' niet 'in' geweest en ze had hem ook niet 'getrokken', alleen een beetje 'geaaid', maar daar was hij niet hard van geworden want ze was ongesteld en van ongestelde chickies werd Jesaja sowieso nooit geil.

En toen gebeurde er iets wonderlijks. Of het de montage was, of een echt wonder (het was tenslotte een EO-programma) of toch gewoon een ongeloofwaardig toneelstukje, mag Joost weten, maar na een persoonlijk gesprek met Fajah, een fitnesstraining van Fajah (“hoe kun je nou zo'n slechte conditie hebben als je zoveel chickies neukt?”) en het schrijven van een rap met Fajah, was Jesaja zichzelf ineens helemaal beu. Hij wilde monogaam worden en serieus en volwassen en zo, zei hij. Hij wilde op zichzelf gaan wonen en zijn energie niet langer steken in vluchtige, nietszeggende contacten, maar 'zich gewoon lekker focussen op één iemand die echt speciaal was'. En daarnaast wilde hij natuurlijk dj worden.  

En dus was het eind goed, al goed. zo concludeerde presentator Johan Eikelboom toen het programma ineens, als een donderslag bij heldere hemel, zo goed als klaar bleek te zijn. Op de troosteloze parkeerplaats waar Jesaja tot voor kort zijn chickies consumeerde, werd hij nu door de presentator op zijn schouders geslagen en gefeliciteerd met het behalen van de opdracht: 40 dagen zonder seks. Hieperdepiep hoera. Op de vraag hoe hij het in godsnaam voor elkaar had gekregen antwoordde Jesaja dat hij veel had gehad aan een tip van Fajah: elke keer wanneer hij aan seks dacht, tien keer opdrukken. Maar aan zijn bovenarmen te zien was hij tussen zijn oren nog altijd allesbehalve gezond.