Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rellen bij opname rapvideo in Brussel

Opnames van Vargasss92 waren illegaal.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Toegegeven: wij hadden nog nooit van hem gehoord. Maar ja, wie zijn wij? Het bijhouden van trends op het internet is iets waar je weinig tijd voor hebt als je hard werkt. Ja toch? Enfin. Wie is Vargasss92? Deze 18-jarige Fransman is als rapper en allround 'social media celebrity' populair op verschillende internetkanalen en vooral bij een jong publiek. Zeg: Millennials. Op Facebook heeft hij 78.000 volgers en ook op Snapchat en Youtube is hij actief. En zijn favoriete bezigheid lijkt het posten van foto's en filmpjes van zichzelf te zijn op al die kanalen, naast natuurlijk het tonen van zijn muziekvideo's. De Fransman zorgde gisteren voor groot tumult in de straten van Brussel. Tientallen fans waren op een oproep af gekomen om de opnamen voor een nieuwe clip van deze rapper bij te wonen. Die samenscholing was illegaal, en de politie greep in. 

Piepjong

Foto's van de rellen die zijn ontstaan laten zien dat er op zijn minst een persoon tegen de grond is gewerkt. Het Gazet van Antwerpen meldt: "Van de 31 mensen die woensdagavond opgepakt werden bij de rellen op het Muntplein waren er maar liefst 21 minderjarig. De meesten waren tussen elf en zestien jaar, piepjong dus. Vier van hen zijn gearresteerd, twee minderjarigen waren al bekend bij het parket. De Franse sociale mediaster die de jongeren had aangespoord samen te komen, wordt niets ten laste gelegd." Wel is hij meegenomen voor verhoor, zo lezen we verderop.

De meesten waren tussen elf en zestien jaar, piepjong dus. Vier van hen zijn gearresteerd, twee minderjarigen waren al bekend bij het parket.

@backlink(158719)

Video

En, zoals het hoort bij internet, reageerden betrokkenen meteen via dezelfde kanalan die Vargasss92 zo beroemd hebben gemaakt. 

'Toestanden'

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken, Jambom spreekt van 'ontoelaatbare- en onbegrijpelijke toestanden'. Zelf hadden we het idee dat dit soort situaties al zo oud zijn als de weg naar Elvis. Maar ja, het medium is wat nieuwer. Of zou er meer spelen?