Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maffiabaas Toto Riina begraven

De Italiaanse maffiabaas Toto Riina is gisteren begraven tijdens een privéceremonie. Dat had nog wel wat voeten in de aarde, aangezien een publieke begrafenis door de lokale autoriteiten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het publiek ter aarde brengen van de maffiabaas was verboden vanwege het terreur dat h9j in het verleden heeft veroorzaakt. Alleen zijn weduwe en drie van zijn vier kinderen mochten aanwezig zijn. Na een korte woordje van de priester verliet zijn familie onder begeleiding van de politie de begraafplaats.

De auto waarin de kist met het lichaam van Riina bevond werd begeleid door de politie uit angst vanwege mogelijke ongeregeldheden. Die kwamen er echter niet.

Riina werd begaven in zijn vroegere woonplaats Corleone. Hierdoor moest hij vervoerd worden per veerboot, aangezien hij in Palermo in een ziekenhuis overleed. De dag voordat hij dood ging werd de gangster nog 87 jaar.

In juni 2014 besloten katholieken hoogwaardigheidsbekleders als dat ze niet gingen meewerken aan een openbare begrafenis.

Rinna zat een gevangenisstraf uit van 26 keer levenslang vanwege de vele doden die de maffiabaas op zijn geweten heeft. Dat zouden samen met andere maffiabazen in die tijd duizenden zijn. Hij was een van de grootste en gruwelijke maffiabazen in geschiedenis. Meer over hem is te lezen in het artikel heronder.

@backlink(167325)