doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

De dubbele moord van het jaar: hoe Pieter en Tae Hoovers nooit meer terugkwamen van hun vakantie

De naar Thailand geëmigreerde horecaeigenaar en zijn vrouw waren even over toen ze werden omgebracht.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-63d9dfe9c0879 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9dfe9c0879 img{#fig-63d9dfe9c0879 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-63d9dfe9c0879 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9dfe9c0879 img{#fig-63d9dfe9c0879 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-63d9dfe9c0879 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9dfe9c0879 img{#fig-63d9dfe9c0879 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-63d9dfe9c0879 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9dfe9c0879 img{#fig-63d9dfe9c0879 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Nog altijd staat het politiebericht waarin de politie getuigen vraagt te reageren online. Degene met de gouden tip mag zich komen melden. Graag zelfs. Dat ene feit zegt veel over het moordonderzoek naar de dood van Pieter en Tae Hoovers. Die zaak is - simpel gezegd - nog niet opgelost. Een drama dat alleen al om die reden voor de nabestaanden zwaar te verteren moet zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Schoten

Eerst de feiten op een rij. Op maandagmiddag 17 juli worden aan de Amsterdamse Ceintuurbaan de lichamen van Pieter en Tae Hoovers aangetroffen. Zij zouden daar een woning hebben gehuurd om een korte Nederlandse vakantie te vieren. De moeder van Pieter heeft de politie gewaarschuwd nadat haar zoon ongebruikelijk genoeg niet heeft gereageerd op haar oproepen. Na een urenlang sporenonderzoek in de woning dragen forensisch medewerkers de twee lichamen om een uur of tien 's avonds naar buiten. Over de officiële doodsoorzaak heeft de politie tot op heden 'nooit' een mededeling gedaan. Er is alleen gezegd dat het stel 'door geweld' om het leven gekomen is. Niet officiële bronnen in Thailand, waar Pieter en Tae woonden, melden Panorama later dat de politie ze daar heeft meegedeeld dat het echtpaar als gevolg van pistoolschoten is overleden.

Pattaya

Hoovers was een bekende in het Amsterdamse uitgaanscircuit. Als eigenaar van een platenzaak met een daaraan gekoppeld dance-label aan de Amsterdamse Zeedijk maakte hij de gloriejaren van de hoofdstedelijke housescene van dichtbij mee. Als begeleider van kickboksers had hij ook een naam in het vechtsportcircuit. Rond de eeuwwisseling emigreert hij naar Thailand, waar hij in Pattaya een broodjeszaak opent en trouwt met zijn geliefde Tae. Anderhalf decennium lang houdt hij zich zakelijk gezien 'wankelend' staande in het Thaise leven. De zaken gaan soms goed, en soms slecht. De laatste maanden voor zijn dood maakt Hoovers volgens sommigen een opgewekte indruk. Hij reist naar Miami, Monaco, Ibiza en Amsterdam. Doel is het aanjagen van een nieuw dance-agency, waarmee hij hoopt te profiteren voor de hernieuwde belangstelling voor een aantal acts die hij al in de jaren negentig begeleidde.

@backlink(165835)

Ceintuurbaan

Dat de politie een simpel feit als 'de exacte doodsoorzaak' nooit heeft willen delen met het publiek is het gevolg van de duistere omstandigheden waarin Pieter en Tae zijn omgekomen. Buren hebben een persoon naar binnen horen gaan gedurende het weekeinde. Maar de reacties van omwonenden verschillen, zo noteert Panorama zodra we de avond na de vondst een kijkje gaan nemen bij de plaats delict. Bronnen dichtbij het politieonderzoek melden dat er camerabeelden zijn waarop te zien is dat op zondagmiddag een man aanbelt bij het adres aan de Ceintuurbaan waar het stel verblijft. Probleem is: op die beelden stelt de verdachte zich verdekt op, door een arm voor zijn gezicht te houden. Was deze persoon van meet af aan van plan Pieter en Tae iets aan te doen? En klopt het dat er een wapen is gevonden in het water van het kanaal bij de Ruysdaelkade, hemelsbreed tweehonderd meter van de moordlocatie? De politie doet daar kort na de moorden onderzoek met een duikersteam.

Hoovers hield wel van een pretsigaretje op zijn tijd. Naast hem zijn vrouw Tae.

Onderwereld

In september plaatst Panorama Hoovers op de cover. Uit naspeuringen voor dat artikel komt naar voren dat Pieter mogelijk een zakelijk probleem heeft gehad met criminele types die hij nog kende uit Thailand - en dat dit hem in Amsterdam bezighield. Het lijkt er daarmee sterk op dat de café-eigenaar zijn business als horecaman en entertainmentpromotor afwisselde met onderwereldactiviteiten. Zo maakt de Amsterdammer de dagen heel voor zijn dood volgens de een dan ook een zeer gespannen indruk. Maar ook hier spreken bronnen elkaar tegen. Want volgens de ander was Hoovers juist volkomen relaxt. Stond hij op de zaterdag - twee dagen voor zijn dood - niet nog volop te 'housen' op een Amsterdams dance event? 

Hopelijk brengt 2018 de oplossing in deze moordzaak! 

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws