Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

No Surrender's Theo ten V. opgepakt

Hij is de derde die justitie vastzet voor leiding geven aan een criminele organisatie.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Theo Ten V. (54) uit Klazienaveen - iemand die al jaren aan de zijde van Henk Kuipers opereerde - is de derde persoon die justitie vastzet op basis van het Artikel 140, ofwel leidding geven aan een criminele organisatie. Die organisatie betreft No Surrender MC. Naast dat hij verdacht wordt van dit 'leidinggeven' zou hij ook betrokken zijn bij mishandeling in 2015.

Mishandeling

De Telegraaf schrijft vandaag over Theo Ten V.: "De verdachte zou in 2015 betrokken zijn geweest bij ten minste twee zware mishandelingen en mogelijk afpersing en bedreiging. Bij die twee zaken zouden leden van de motorclub zijn gedwongen om No Surrender te verlaten." 

Het AD over de aanhouding: "In de woning van de verdachte wordt een doorzoeking gedaan. De politie hoopt te stuiten op ondersteunend bewijsmateriaal en informatie te verzamelen over criminele activiteiten 'in georganiseerd verband'."

@backlink(169289)

Klaas Otto

Op dit moment zitten er dus drie man vast op basis van het beruchte Artikel 140. Er bestaat een kans - en we schrijven met klem 'kans' - dat ook Klaas Otto op basis van dit artikel in zijn cel zal worden aangehouden. Die wetenschap baseren we op het feit dat eind vorige week al een lijstje in justitiële kringen circuleerde met de 4 namen die justitie voor dit 'vergrijp' wil aanklagen. Daarop staan dus de inmiddels vastgezette Henk Kuipers uit Emmen, Rico R. uit het Zeeuwse Hulst en deze Theo Ten V. Maar óók de naam van Klaas Otto, de oud 'General' van No Surrender. Iemand die overigens sinds begin 2016 al niet meer officieel betrokken is bij No Surrender MC - maar diezelfde organisatie vijf jaar geleden wel heeft helpen oprichten.

Coververhaal

Panorama ligt morgen in de winkel met een coververhaal over de gedetineerde No Surrender 'World Captain' Henk Kuipers, met achtergronden over de recente oorlog van justitie tegen de motorclub.