Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man die Graceland na liet bouwen voor de rechter

Het Openbaar Ministerie heeft aan de rechtbank in Zutphen een gevangenisstraf van dertig maanden geëist tegen de 62-jarige Jimmy P. uit Breda.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Jimmy P. gaat waarschijnlijk voor langere tijd de cel in. Althans, als het aan het OM ligt dat vandaag tweëneenhalf jaar gevangenisstraf eiste voor de man die in Breda de woning van zijn idool Elvis Presley liet nabouwen.

Witwassen

P. wordt verdacht van witwassen, hennepteelt, diefstal van stroom en valsheid in geschrifte. Volgens de openbaar aanklager die vandaag het requisitoir afstak aan de rechtbank in Zutphen heeft P. minstens 648.000 euro verdiend. Hij heeft dat geld daarna witgewassen, waarmee hij nog eens 89.000 euro heeft verdiend. 

Levensonderhoud

P. was ten tijde van het onderzoek bezig een replica van de woning van Elvis Presley te bouwen. De zanger van Heartbreak Hotel liet deze woning ooit in het Amerikaanse Memphis verrijzen. De versie van P. staat in Breda, in de wijk Princenhage.

'The King' had de centen wel. P. niet. Hij zocht lange tijd naar investeerders, zoals uit dit stuk blijkt maar is kennelijk ook het misdaadpad opgegaan. Uit het justitieonderzoek blijkt dat de legale inkomsten van deze dromer onvoldoende zijn geweest om zowel in zijn levensonderhoud te voorzien en tegelijkertijd een villa te laten bouwen.

Hypotheekfraude

P. zou zich op grote schaal met hypotheekfraude hebben ingelaten. Het OM wil dat de man een bedrag van zo’n 737.000 euro terugbetaalt. "Het is onacceptabel dat mensen die zich bezig houden met strafbare feiten goede sier kunnen maken met verdiensten uit misdaad," aldus de officier. De rechtbank in Zutphen doet op 3 april uitspraak.

Dat wordt dus wellicht een dagelijks dieet van Jailhouse rock voor deze Elvis-fan.