Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie op zoek naar dashcam-bezitters

Schutter reed vermoedelijk de dag ervoor al rond bij de plaats delict, voor een verkenning.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Niet voor het eerst dit jaar vraagt de politie burgers actief mee te doen bij de opsporing. In een vanmorgen vroeg geplaatste online-oproep vraagt de politie medewerking van de bevolking in een zoektocht naar de kleding die Shurandy S. afgelopen donderdag gedragen heeft. Hij is de verdacht van het plegen van de liquidatie op de broer van de kroongetuige, Reduan Bakkali in Amsterdam Noord. Nieuws is dat de schutter waarschijnlijk de middag voor zijn daad al rond heeft gereden bij de plaats delict. Waarschijnlijk om de locatie te verkennen.

Kleding

S. vluchtte donderdagochtend iets na negenen per auto weg van de NDSM-werf in Amsterdam, en ontdeed zich daarbij van zijn kleding. Daarop zouden mogelijk kruitsporen zitten. De politie wil weten of mensen deze kleding - een donkere trui, een 'stonewashed' spijkerbroek en Nike-schoenen - ergens heeft gezien. De verdachte werd vrijdagavond aangehouden in een Hilversums pand, hij had toen inmiddels andere kleding aan. Vermoedelijk heeft hij zijn ondervragers geen heldere antwoorden gegeven over zijn (vermeende) daad en de nasleep daarvan.

De politie gaat ervan uit dat dit Shurandy S. is, bij zijn vlucht uit het pand in Amsterdam-Noord.

Camerabeelden

Ook vraagt de politie wegdeelnemers naar zogeheten 'dashcam'-beelden. Dat wil dus zeggen dat de overheid autobezitters vraagt of zij camerabeelden hebben gemaakt van de openbare weg, tijdens het rijden. In Nederland is het rijden met een dashcam niet verboden, er gelden wel strenge voorschriften met betrekking tot privacy van de weggebruiker, en de verkeersveiligheid.

@backlink(170361)

Zwarte Seat

De politie schrijft op haar website: 'Het rechercheteam is op zoek naar getuigen die iets kunnen zeggen over de zwarte Seat met het kenteken 45-XK-SX , evt. in combinatie met de man op de getoonde foto.' 

Dan komt het nieuws: 'Uit de eerste onderzoeksresultaten is bekend geworden dat deze auto op de dag vóór de liquidatie, woensdag 28 maart rond 07.00 uit Hilversum is vertrokken richting Amsterdam. Omstreeks 08.40 uur is het voertuig waargenomen in de omgeving van de TT-Melissaweg en de TT-Vasumweg te Amsterdam. Diezelfde middag, woensdag 28 maart omstreeks 17.15 uur rijdt hij wederom vanaf Hilversum naar de omgeving van de PD. Rond 18.15 uur is het voertuig daar opnieuw waargenomen. Even voor 19.00 uur is het voertuig weer terug in omgeving van Hilversum. Wie o wie heeft op die momenten iets gezien of heeft daar op hetzelfde moment gereden met bv een dashcam?'

Twee maal dus rijdt Shurandy, of een van zijn handlangers rond op de plek waar een dag later Reduan Bakkali dodelijk zal worden getroffen. Aangezien er nogal wat goed beveiligde bedrijven op dit terrein zitten zal er vermoedelijk nog veel beeld beschikbaar komen.