Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geert Wilders: ‘Dubbele nationaliteit = niet stemmen!'

PVV-leider Geert Wilders ontvouwt plannen om de rechten in te perken van mensen met een dubbele nationaliteit. Volgens Wilders leidt het hebben van twee paspoorten tot het hebben van meerdere loyaliteiten. En daar is hij he-le-maal klaar mee!

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Grondwet

Geert Wilders stelt een ingrijpende wijziging aan de Grondwet voor. De PVV-voorman vindt dat wie een dubbele nationaliteit heeft, niet langer gekozen mag worden in vertegenwoordigende organen als de gemeenteraad of de Tweede Kamer: "Nederland is óns land. Het moet door Nederlanders worden bestuurd, die door Nederlanders gekozen worden. Door Nederlanders die niet eens de schijn van dubbele loyaliteit hebben,” aldus de PVV-voorman in gesprek met De Telegraaf.

@backlink(170501)

Loyaliteitsprobleem

De PVV-leider ziet door de toenemende migratiestromen van mensen met een niet-westerse achtergrond een loyaliteitsprobleem ontstaan voor het bestuur van Nederland. Hij noemt de opkomst van de partijen Denk en Nida daar een negatief voorbeeld van, maar wijst eveneens op een aantal D66’ers met een Turkse achtergrond die van onverkiesbare plaatsen bij de lokale verkiezingen ineens met voorkeursstemmen gekozen werden. Geert Wilders gaat één dezer dagen een motie indienen om mensen met 'dubbele loyaliteit' hun kiesrecht te ontnemen. Of hij hiervoor in de Tweede Kamer een tweederde meerderheid gaat vinden is evenwel twijfelachtig...