Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man krijgt zeven jaar cel voor spanking

Een 49-jarige man uit Heerhugowaard is veroordeeld voor poging tot doodslag. Hij spankte een 81-jarige man uit Den Bosch zo hard dat die met spoed naar het ziekenhuis moest.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Spanken

In mei van het vorige jaar werd het slachtoffer geblinddoekt en vastgebonden gevonden in zijn huis, meldt Omroep Brabant. Op dat moment zat hij met zijn armen vastgemaakt aan een haak in het plafond. Toen de man naar het ziekenhuis werd gebracht bleekt de ernst van zijn letsel. Hij had steekwonden in zijn rug en ook verwondingen aan een rugwervel, milt en hoofd. Daarnaast had hij ook nog blauwe plekken en inwendige bloedingen. De dader zou het slachtoffer minstens vijftien keer hard tegen het hoofd hebben geslagen. De twee zouden hebben afgesproken om de 81-jarige man te spanken (slaan) met een houten voorwerp.

@backlink(170631)

Poging tot doodslag

De dader ging er na zijn actie meteen vandoor. Hij liet het slachtoffer gewond achter. Als niemand het slachtoffer had gevonden, was de man overleden. Dat neem de rechtbank de dader zeer kwalijk, waardoor het poging tot doodslag bewezen acht. De dader kan zich daar niet in vinden. Hij zei dat hij niet was langsgekomen om te spanken, maar om te praten. Toen zou het slachtoffer hem in het kruis gegrepen hebben, waardoor de man klappen gaf als zelfverdediging. Dat lijkt de rechtbank onwaarschijnlijk gezien de positie waarin het slachtoffer is gevonden. De dader moet dan ook zeven jaar zitten. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van €7.000.