Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

PSV declasseert Ajax en pakt 24ste landstitel

Het gaat een lange avond worden voor de fans, spelers en staf van PSV. Door een 3-0 zege op Ajax pakte de ploeg van trainer Phillip Cocu haar 24ste landstitel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Met een fraaie sfeeractie begon de kampioensclash in de eredivisie direct goed. Ook de eerste minuten waren genieten geblazen. Het tempo lag hoog en het spel golfde op en neer. Van de Beek kreeg de eerste kans, maar met alles wat ie had wist Isimat-Mirin gevaar te voorkomen. 

Pereiro

De eerste kans voor PSV was na slordig verdedigen van Ajax voor Luuk de Jong. Zijn schot werd geblokt door Schöne. Diezelfde De Jong schoot de bal even later bij de eerste paal tegen Onana aan. Na iets meer dan 20 minuten spelen was het wel raak voor PSV. Na een schot van Lozano dat op de lijn gekeerd werd door De Ligt was Gaston Pereiro er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten.  

Reuzenstap

Wat volgde was een vreugdeuitbarsting van jewelste in het Phillips stadion. Ajax zette wat aan maar gevaarlijk werd de ploeg van trainer Erik ten Hag niet. Tien minuten voor rust sloeg PSV opnieuw toe. Luuk de Jong kroop slim voor Wöber en kopte een voorzet van Joshua Brenet hard achter Andre Onana. Daarmee zette de Eindhovense ploeg voor rust een reuzenstap richting de titel.

Ten Hag probeerde in de rust met een Siem de Jong voor Wöber nog wat te bereiken, maar die hoop vervloog al snel. Tien minuten na de rust maakte PSV het feest namelijk compleet. Een voorzet van de rechterkant kon nog verwerkt worden door Ajax, maar de rebound viel voor de voeten van Steven Bergwijn. De vleugelaanvaller schoot uit stand droog raak in de linkerbenedenhoek. Bij het duel daarvoor raakte spits De Jong wel geblesseerd. Hij scheurde de pees tussen zijn duim en wijsvinger.

Brabantse nachten

De Ajax-supporters lieten zich vervolgens ook van haar slechte kant zien. Vanuit het uitvak bestookten ze het PSV publiek met vuurwerk. Even was er paniek, maar al snel overstemde het ‘Helemaal niets in Amsterdam’ alles al weer. De frustratie nam ook toe bij de spelers van Ajax. . Tagliafico pakte zijn tweede gele kaart en niet veel later was er rechtstreeks rood voor Siem de Jong. De PSV-fans zongen en sprongen op de tribune terwijl hun ploeg op jacht was naar een vierde treffer. Die viel niet voordat Makkelie na 90 minuten afblies. Daardoor kon het feest echt beginnen. En je weet wat ze zeggen over Brabantse nachten..