Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voorarrest twee verdachten liquidatie broer kroongetuige verlengd

Van de vier mensen die werden opgepakt zijn er nu twee vrij en twee blijven langer vast zitten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De raadkamer heeft besloten dat twee verdachten van de liquidatie van Reduan Bakkali langer vast blijven zitten. Hun voorarrest is met 90 dagen verlengd.

Schutter

Het gaat hier om de mogelijke schutter, de 41-jarige Shurandy S. uit Hilversum, en een andere verdachte die uit de omgeving van Rijswijk en Den Haag komt. De vriendin van die laatste zat ook enige tijd vast maar zij is vorige week op vrije voeten gesteld. 

@backlink(170857)

Mocro-oorlog

De 41-jarige Reduan B. werd op 29 maart in zijn bedrijfspand neergeschoten. Hij overleed ter plekke. Een week daarvoor was bekend geworden dat zijn broer Nabil optreedt als kroongetuige in de juridische strijd tegen de zogenoemde Mocro-oorlog, criminelen die in verband worden gebracht met tal van liquidaties in de onderwereld.

Vluchtauto

In het onderzoek boekte de politie al snel resultaat. Vlakbij de plaats delict op het Amsterdamse NDSM-terrein werd een vluchtauto gevonden, en daar weer in de buurt vond de politie ook twee vuurwapens die waarschijnlijk aan het delict gelinkt kunnen worden. De wapens bevatten ook dna van de twee mannen die nu vast zitten.