Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Atlético Madrid naar finale Europa League

MADRID (ANP) - Atlético Madrid heeft zich geplaatst voor de finale van de Europa League. De Spaanse club won de return tegen Arsenal met 1-0, dankzij een doelpunt van Diego Costa in de blessuretijd van de eerste helft.

Atlético had vorige week tijdens het eerste duel in Londen een gelijkspel afgedwongen (1-1). Antoine Griezmann trok de stand toen in de slotfase gelijk namens de ploeg die tachtig minuten in ondertal speelde.

Atlético won de Europa League in 2010 en 2012. De ploeg van trainer Diego Simeone bereikte in 2014 en 2016 de finale van de Champions League, maar verloor daarin steeds van stadgenoot Real Madrid.

Voor manager Arsène Wenger betekent de uitschakeling van Arsenal dat hij na 22 jaar zonder Europese prijs vertrekt. De Engelse club, zesde in de Premier League, ontbreekt nu ook komend seizoen weer in de Champions League.