Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bertens gunt Sevastova geen set

MADRID (ANP) - Met veel overtuiging is Kiki Bertens doorgedrongen tot de achtste finales van het toernooi van Madrid. De beste tennisster van Nederland was in de tweede ronde te sterk voor Anastasia Sevastova, de nummer zeventien van de wereldranglijst uit Letland: 6-1 6-4.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Bertens nam zo revanche voor haar nederlaag vorig jaar in de kwartfinale in Madrid. Sevastova was toen in twee sets te sterk voor de speelster uit Wateringen.

Bertens liet ook in de hoofdstad van Spanje weer zien dat ze zich uitstekend thuis voelt op gravel. Ze verloor in de tweede set bij een voorsprong van 5-2 twee games op rij maar serveerde het duel vervolgens knap uit. De nummer twintig van de wereldranglijst komt steeds dichter bij haar hoogste positie op de mondiale tennisladder. Vorig jaar mei bekleedde ze even de achttiende positie.

Bertens opende het toernooi in Madrid met een regelmatige zege op de Griekse Maria Sakkari (6-4 6-4). Ze stuit in de achtste finales op de als tweede geplaatste Caroline Wozniacki. De Deense klopte Ashleigh Barty uit Australië in drie sets: 6-2 4-6 6-4.