Quintana na ritzege tweede in Zwitserland

AROSA (ANP/RTR/BELGA) - Nairo Quintana heeft de zevende etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Colombiaan was vrijdag de beste in de 170 kilometer lange rit die na een lange klim eindigde in Arosa. Richie Porte eindigde op 22 seconden als derde, maar de Australiër blijft wel leider in het algemeen klassement. Hij heeft 17 seconden voorsprong op Quintana.

Wilco Kelderman gaf als nummer vijf 38 seconden toe en zakte van de tweede naar de derde plek. Steven Kruijswijk kwam als achtste over de finish en Sam Oomen werd tiende. Oomen is nu vijfde in de tussenstand op 1.13 van Porte.

Zaterdag wacht de renners een vlakke etappe van 123 kilometer in en om Bellinzona. De 82e editie van de Ronde van Zwitserland eindigt zondag met een individuele tijdrit van 34 kilometer, eveneens in Bellinzona.