Manchester City soepel langs Huddersfield

MANCHESTER (ANP) - Landskampioen Manchester City heeft ook de tweede wedstrijd in de Premier League gewonnen. De ploeg van coach Pep Guardiola versloeg voor eigen publiek Huddersfield Town met speels gemak: 6-1. Sergio Agüero scoorde drie keer.

Bij de rust leidde Manchester City, dat vorige week Arsenal met 2-0 de baas was, met 3-1. Voor de thuisploeg kwamen Agüero (twee) en Gabriel Jesus tot scoren. Vlak voor de rust haalde Jon Gorenc-Stankovic namens de bezoekers de nul van het scorebord. Na de pauze kwamen de treffers op naam van David Silva, opnieuw Agüero en Terence Kongolo (eigen doel).

Agüero heeft nu 146 keer gescoord in de Premier League. Daarmee is hij de gedeelde nummer tien op de topscorerslijst aller tijden in de Engelse competitie. Agüero is inmiddels Robin van Persie (144) voorbij.

Watford verslaat Burnley

Het duel tussen Burnley en Watford eindigde in 1-3. Voor de winnende ploeg, met Daryl Janmaat in het basisteam, troffen Andre Gray, Troy Deeney en Will Hughes doel.

Manchester United begint om 17.00 uur aan de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion.