Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Veel te vroeg geboren tweeling overleeft wonderbaarlijk (FOTO'S)

De tweeling Charlie en Harvey Barker hadden volgens dokters nauwelijks een kans op overleven. Toch is het ze gelukt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

24 weken

Charlie en Harvey werden geboren na 24 weken zwangerschap en wogen rond de 500 gram.  Ze waren zo klein dat ze zelfs in een handpalm pasten. Ouders Luci Hall en Joseph Barker werd door de dokters verteld dat ze zich maar voor moesten bereiden op het ergste. De kans zou klein zijn dat de tweeling de vroege geboorte zou overleven.

Tweelingtransfusiesundroom

De kinderen werden te vroeg geboren en had het tweelingtransfusiesundroom. Dat komt voor bij eeneiige tweelingen die het chorionvlies en de placenta met elkaar moeten delen. Doordat de slagader van het ene kind zich verbindt met die van de ander, krijgt het ene kind teveel bloed en de ander te weinig. Bij de meest ernstige vormen sterft 60 tot 100%.

Charlie en Harvey.

Intensive care

Na de geboorte werden de kinderen meteen naar de intensive care gebracht. De ouders mochten de kinderen geen eens zien. Het enige wat ze kregen was een foto van hun pasgeboren kroost. Pas twee uur later konden de ouders hun kinderen voor het eerst zien.

Luci nam ontslag op haar werk om voor haar twee kinderen te kunnen zorgen. “Toen ik moest bevallen waren Joseph en ik geen eens klaar voor de bevalling. Het ging allemaal snel. Wij maakten ons zorgen over wat er met de kinderen zou gebeuren. We wisten niet of ze het gingen overleven. Het was zo angstaanjagend”, vertelt ze aan Mercury. 

Bij de geboorte waren de kinderen nog niet zo groot.

Nu

Met de tweeling die in mei 2017 is geboren, gaat nu alles goed. Wel moesten ze tot september van dat jaar in het ziekenhuis blijven. Na wat testen mochten ze eindelijk naar huis om samen te zijn bij hun ouders. “Ze zijn echte vechters, ze hebben iedereen hun ongelijk bewezen. Ik kan niet anders dan trots zijn op Charlie en Harvey. Zij zijn mijn helden”, vertelt de moeder.

De kinderen nu.

Abortus

De abortusregelgeving in Engeland is in Engeland 24 weken, tenzij de zwangerschap een gevaar voor de moeder is of dat het kind een ernstige handicap heeft. Doordat haar kind rond die deadline is geboren, ziet de moeder het liefst de abortuswet in het land strenger worden. “Als je ziet hoe het nu met de twee jongens gaat, laat het je over dat onderwerp nadenken. Harvey en Charlie zijn het levende bewijs dat kind van 24 weken gewoon kan overleven.”

Het gelukkige gezin.