Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Internationale erkenning voor Nederlandse foto-expo

NEW YORK - De fotoreeks die door de Indiase Vicky Roy gemaakt is voor de Street Child World Cup fototentoonstelling heeft in New York een honorable mention gekregen van de Jury van de International Photography Awards.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Dat heeft producent Jamillah van der Hulst donderdag gemeld. De International Photography Awards is een wereldberoemde fotocompetitie met meer dan 20.000 inzendingen. Het is een van de meest ambitieuze en bekende competities in de fotografiewereld.

De Street Child World Cup fototentoonstelling wordt georganiseerd door de Nederlandse Jamillah van der Hulst en Conrad Alleblas van JaJa Film Productions. De foto's zijn gemaakt in Moskou tijdens het WK voetbal voor straatkinderen dat dit jaar voor de derde keer werd gehouden.

Voormalig straatkind

Teams uit 23 landen streden om de begeerde eerste plaats in een unieke internationale omgeving. Vicky Roy is zelf een voormalig straatkind uit India en nu een veelgevraagd fotograaf.

De tentoonstelling was tijdens het evenement al te zien in Moskou en zal vanaf volgend jaar te zien zijn in onder andere London, Delhi en Amsterdam. Behalve de tentoonstelling maakt JaJa Film Productions ook een documentaire over het WK voetbal voor straatkinderen in Moskou, genaamd Streetkids United 3 - The Road to Moscow. Deze documentaire zal begin volgend jaar uitkomen.