Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verstappen door juiste keuze naar P3, Hamilton pakt pole op Suzuka

Lewis Hamilton was op Suzuka zoals het hele weekend al het geval is de beste in de kwalificatie en start morgen bij de Grote Prijs van Japan dan ook op pole. Verstappen pakte P3.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De eerste sessie kende voor Max Verstappen geen problemen. Dat gold wel voor Sebastian Vettel en Marcus Ericsson. De Duitser verloor zijn auto in de hairpin maar kon zijn weg vervolgen. Voor de Zweed was dat een ander verhaal. Hij verloor zijn Sauber in de Dunlop-bocht en dus was het meteen over en uit. Na een korte stop door de crash vielen naast Ericsson ook Vandoorne, Alonso, Sirotkin en Hülkenberg af. 

De verrassing zat hem daarna vooral In Q2. Tot verbazing van iedereen haalden beide Torro Rosso's op het thuiscircuit van Honda Q3. Dat kwam mede door een probleem met de motor van Daniel Ricciardo. De Australiër wilde nog naar buiten voor een tweede run maar door wat regen aan het eind van sector één had dat geen zin en dus viel hij samen met Stroll, Sainz, Magnussen en Leclerc af. Het zorgde voor de nodige frustratie bij Ricciardo, maar hij zal morgen opnieuw een inhaalrace moeten afleveren. 

In Q3 leek de regen er echt doorheen te breken. De Ferrari's kozen meteen voor de intermediates. Daarvoor bleek het te droog te zijn aan het begin. Mercedes en Verstappen maakten de juiste keuze. Zij waren net op tijd om nog een snelle ronde neer te zetten in droog weer omstandigheden. Daardoor stond Hamilton op P1 voor Bottas en Verstappen. Raïkkönen zat op maar liefst vijf tienden van de Nederlander. Vettel maakte nog een fout in zijn snelle ronde en zal het morgen vanaf P9 moeten gaan doen. Grosjean werd vijf voor de beide Torro Rosso's. Ocon en Pérez maakten het veld compleet met P8 en P10.