Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eindhoven schrikt op van twee grote branden

In de Offenbachlaan ging een vrachtwagen met drugsafval in de fik. In Veldhoven sloegen de vlammen toe bij een autobedrijf.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Eindhoven en het daarnaast gelegen Veldhoven hadden vannacht en vanmorgen te kampen met twee grote branden. Twaalf appartementen zijn zondagochtend half zeven ontruimd in de Offenbachlaan in Eindhoven nadat daar een vrachtwagentje vol drugsafval in brand was gevlogen. Op een industrieterrein in het Brabantse Veldhoven is dan al een grote brand uitgebroken. De brand woedt in twee panden van een garagebedrijf aan De Run.

Marans

Eerst naar Veldhoven. Op bedrijventerrein De Run aldaar is even voor 05.00 uur een zeer grote brand uitgebroken. De brand woedde bij autobedrijf Marans. Rond half acht uur werd het sein brand meester gegeven. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer rukte met 70 mensen uit om het vuur te bestrijden.

Drugsafval

Dan naar Eindhoven. De brandweer rukte zondagochtend even voor 6.30 uur uit na een brandmelding in de Offenbachlaan. Daar bleek een vrachtwagentje vol drugsafval in brand te staan.

Maar hier speelt meer: de avond ervoor, omstreeks elf uur uur, kreeg de brandweer een melding binnen dat er in diezelfde straat een ander vrachtwagentje stond waaruit vloeistof lekte. Onderzoek van de brandweer wees uit dat het ook hier al ging om drugsafval. De rode vloeistof sijpelde op straat en liep het riool in. Het is onbekend hoeveel chemisch afval is weggelekt. Tweemaal een incident met drugsafval in een en dezelfde straat dus.