Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

New Yorkse maffiabaas Sylvester Zottola geliquideerd

Waarschijnlijk hebben Russische- of Armeense gangsters met het kopstuk willen afrekenen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Terwijl hij stond te wachten op een 'medium coffee' is de New Yorkse maffiabaas afgelopen donderdag doodgeschoten in The Bronx. Sylvester Zottola had zich aangesloten bij een rij mensen die een bestelling hadden gedaan bij een drive thru-filiaal van Mc Donalds.

Schotinslagen

De 71-jarige misdadiger werd geraakt in hoofd, borst en schouder. Om kwart voor vijf in de middag werd hij door een lijkschouw dood verklaard. Zottola zat op het moment van de liquidatie in een SUV, waarin ook enkele schotinslagen zijn achtergebleven.

Sylvester Zottola, links.

Boodschap

De moordaanslag volgt op een poging tot moord op de 41-jarige zoon van Zottola, in het stadsdeel The Bronx, in juli dit jaar. Deze aanslag wordt in het New Yorkse milieu gezien als een boodschap aan het adres van de oude baas.

Economische belangen

Zottola is overigens vorig jaar ook nog eens gekidnapt. Bronnen melden de New Yorkse misdaadmedia dat de aanslag afkomstig is van Russische- en of Armeense gangsters. Die zouden graag grip krijgen op de economische belangen die de Bonnano-crime familie - waartoe Zottola volgens insiders toe behoorde - aanspraak op maakt. Zottola zou groot zijn geworden in de handel in gokmachines.