Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eerste dode door orkaan Michael (2)

ORKAAN

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

N i e u w bericht, vervangt Michael afgezwakt tot categorie 3

PANAMA CITY (ANP/RTR) - Een persoon is omgekomen door orkaan Michael. Een man in het gebied in Florida waar de storm aan land kwam is overleden doordat er een boom op zijn huis viel.

De orkaan Michael is woensdagmiddag lokale tijd afgezwakt tot categorie 3. Toen de storm woensdagmiddag aan land kwam in de Amerikaanse staat Florida, was het nog net geen categorie 5.

Volgens de autoriteiten blijft onverminderd gevaarlijk in de gebieden waar de storm langskomt. De burgemeester van Tallahasee zegt dat omvallende bomen het grootste gevaar zijn voor de mensen in de regio.

Volgens het National Hurricane Center (NHC) is Michael bijna in Albany in de staat Georgia en is de windsnelheid ongeveer 155 kilometer per uur, op het hoogtepunt was dat 250 kilometer per uur.

Op beelden is te zien dat meerdere gebouwen volledig omver zijn geblazen of dat er flinke schade is. In sommige plaatsen stond er tot twee meter water in de straten.

Voor zover bekend zitten meer dan 311.000 huishoudens zonder stroom in de staten Florida, Georgia en Alabama. Het kan volgens de energieleveranciers meerdere dagen duren voordat de stroom terug is, omdat veel stroomkabels zijn verwoest door de storm.

Michael trekt via Florida langs Alabama en door het zuiden van Georgia. Naar verwachting verlaat de storm vrijdagavond de Verenigde Staten. Dan trekt Michael verder over de Atlantische Oceaan.