Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Koper Banksy-schilderij houdt kunstwerk

De man die op een veiling een kunstwerk van Banksy kocht, dat zichzelf vernietigde, houdt het.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Banksy

De print van Banksy is een van de meest bijzondere kunstwerken uit de geschiedenis. De print zelf is misschien simpel te noemen, maar de actie van de kunstenaar zeker niet. Nadat de schilderij op een veiling is afgeslagen, gaat er een mechanisme in de lijst van het kunstwerk in werking. Daardoor wordt de print in reepjes gesneden en hangt het half uit het schilderij.

Prullenbak

Hoewel het schilderij uit 2006 beschadigd is door de actie, is het volgens kenners enkel meer waard geworden door het verhaal. Het is dan ook logisch dat de eigenaar besloten heeft om het kunstwerk te houden. Door de actie heeft het werk een nieuwe naam gekregen: Love Is In The Bin.

Kunst

De eigenaar van het kunstwerk is een Europese verzamelaarster . “Toen de veiling werd afgeslagen en het schilderij zichzelf vernietigde, was ik eerst in shock. Daarna begon ik me te realiseren dat ik in het bezit kwam van een stuk kunstgeschiedenis”, vertelt de koopster. Alex Brancik, hoofd hedendaagse kunst bij veilinghuis Sotheby’s, voegt eraan toe: “Banksy  vernielde geen schilderij tijdens de veiling, maar hij maakte er juist één.”