Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kickbokser Christian Daghio overleden na fatale KO

De Italiaan Christian Daghio (49) is bij een gevecht om de wereldtitel in de superhalfzwaargewichtsklasse om het leven gekomen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Daghio (49) werd door zijn opponent Don Pareuang op 26 oktober in Bangkok in de twaalfde ronde tot twee keer toe KO gemept. Na de tweede keer kwam hij niet meer overeind. De Italiaan, een zevenvoudig wereldkampioen, werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij in een diepe coma belandde. Daghio bleek zware hersenschade te hebben opgelopen en overleed enkele dagen later. Zijn broer heeft het nieuws wereldkundig gemaakt.

"Christian had tot zijn tachtigste willen doorvechten," zo liet de broer van de overleden Daghio weten via een persbericht. De Italiaanse thaibokser was al op leeftijd, en geldt als een legende in zijn sport.

Binnen de vechtsportwereld is er veel kritiek gekomen op de organisatie van de match tussen Daghio en Pareuang. Bij de huldiging van de winnaar tot wereldkampioen was er nauwelijks oog voor de verliezer die niet meer overeind kwam en medische hulp nodig had.

Bekijk hier beelden van de match, met de schokkende KO op het einde.