Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marokkaans-Zweedse bende 'Los Suecos' regeerde met ijzeren vuist

De Spaanse- en de Zweedse politie hebben zaterdag een groepering opgepakt die op zijn minst goed is voor twee liquidaties aan de Spaanse kust. Er komt nu naar buiten hoe zij opereerden.

Marokkaans-Zweedse bende 'Los Suecos' regeerde met ijzeren vuist

Het medium El País had gisteren een onthullend artikel over de Zweedse bende die afgelopen zaterdag is opgepakt, in Malaga en in Malmö. Ze worden 'Los Suecos genoemd.; ofwel 'De Zweden'. Die dag zijn op deze twee locaties in totaal negen man opgepakt. De Spaanse krant schrijft dat de groepering - van Marokkaanse komaf - vermoedelijk nog meer liquidaties op zijn naam heeft staan dan de twee die nu genoemd zijn. 

Brandstichting

'Los Suecos' was niets meer of minder dan een moordkommando, zo lezen we in El País. De twee liquidaties waarvoor de groepering nu wordt aangeklaagd zijn die op Marco Avila Ramos, alias El Maradona, in mei dit jaar in Malaga, en die op Soufian Mohammed A.B., bijgenaamd 'El Zocato', in Estepona, enkele maanden later. Ook zouden Los Suecos verantwoordelijk zijn voor brandstichting, onder meer bij een fitnesscentrum dat aan Avila Ramos toebehoorde.  

Broers

Niemand van de groep is ouder dan 35 jaar, los van een 64-jarige vrouw die ook werkzaam was voor deze organisatie. En binnen de samenstelling van negen man zouden zich twee koppeltjes van twee broers bevinden. Van dit soort extreem gewelddadige 'outfits' zijn er in Malmö waar alle verdachten zijn opgegroeid, ongeveer tien stuks, zo stelt een woordvoerder van de Zweedse politie, daarmee al signalerend dat we absoluut nog niet van dit type geweld uit deze contreien af zijn nu deze verdachten zijn opgepakt. 

Klokken

Bij de invallen afgelopen weekeinde is voor ongeveer 5000 euro aan cashgeld aangetroffen, als ook drie peperdure horloges te samen ter waarde van 250.000 euro, zo bleek tijdens een eerste voorgeleiding bij de rechtbank in Malaga gisteren. Ook werd er aangetroffen: een taser, een computer, pepper spray, elf mobieltjes. Alle verdachten hebben een strafblad. De groep verbleef nooit langer dan een nacht op een locatie, en pleegde haar huurmoorden met motoren of op scooters. El País schrijft dat ze mogelijk worden aangestuurd voor Spaanse- of Colombiaanse drugshandelaren maar ook dat de Spaanse recherche daarover eigenlijk nog steeds in het duister tast.