Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Liquidatie op straat in Sartène, Corsica (F)

Een man die bekend was bij de politie werd dinsdagmorgen doodgeschoten in Sartène (Zuid-Corsica).

Liquidatie op straat in Sartène, Corsica (F)

De moord zou verband houden met een lokale bendeoorlog die al meerdere slachtoffers heeft geëist. In Frankrijk noemen ze het: Le Guerre Sartène.

Clanoorlog

Het slachtoffer, een restaurateur uit de omgeving is 36 jaar oud geworden. Hij is door de politie in verband gebracht met met verdovende middelen en wapenbezit.

De man had contact met clans in dit deel van Corsica. "We zitten in de clanoorlog van Sartenais" sprak een vertegenwoordiger van het Franse ministerie van justitie op het eiland.

Hals

Volgens de eerste berichten wilde het latere slachtoffer rond 10:50 gisterenochtend (dinsdag) een plein oversteken toen hij werd beschoten door een gemaskerd persoon. Hij was aanvankelijk nog aanspreekbaar maar zakte even later weg. Hij is geraakt in hoofd en hals, aldus de onderzoeksleider.

Openbare weg

De twee schutters vluchtten in een voertuig. Verloren kogels zijn gevonden op het plein in Sartène. Er hadden ook andere personen kunnen worden geraakt, want er waren ook andere mensen op de openbare weg ten tijde van de beschieting.

De restauranteigenaar, die net was getrouwd, is het eerste slachtoffer van georganiseerde misdaad sinds het begin van het jaar op Corsica.

Het idee bestaat op politiek niveau dat dit soort geweld op het eiland aan het afnemen is. Maar de gebeurtenissen van gisteren geven daarvoor weinig op.