Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Michael van Praag zorgt voor woedende reacties

KNVB-voorzitter Michael van Praag was gisteren niet bij Ajax. In plaats daarvan was hij bij een FIFA-evenement in Instanbul. Dat zorgde niet voor ophef, maar een tweet vanuit de Turkse hoofdstad wel.

Michael van Praag zorgt voor woedende reacties

Van Praag

“Vandaag geen Ajax voor mij maar een uiterst interessante FIFA summut in Istanbul met 15 landen uit de hele wereld. En velen in Nederland maar zeuren over de VAR terwijl de meesten hier niet eens geld hebben voor shirts en andere voetbalspullen,” tweette Van Praag. Een opmerkelijke uitspraak, aangezien hij zelf als bobo op kosten van de wereld voetbalbond zich flink in de watten laten leggen. Op iemand die kritiek uitte in een twee reageerde hij met: “We hebben ook gegeten als u het niet erg vindt.” 

Boos

Overigens waren de uitspraken nog voor de wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid waarin de VAR weer een hoofdrol speelde. De tweet zorgde voor boze reacties.

Reactie

Vandaag reageerde Michael van Praag op de ophef die zijn tweet veroorzaakte: “Ik begrijp uw verontwaardiging dames en heren. Maar ik bepaal niet waar FIFA bijeenkomsten houdt. Mij gaat het er echter om hier geleerd te hebben Dat FIFA opnieuw veel meer geld doneert dan voorheen. Inhoud belangrijker dan verpakking. FIFA maakt nu op alle gebieden meer dan ooit werk van voetbalontwikkeling merk ik. Maar ik zal in het vervolg wel een andere foto bij mijn tweets zetten dat heb ik hier wel van geleerd. Dank daarvoor.”