Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuwe liquidatie aan Greg R. en Keylow toegeschreven

Het Parool meldt op basis van bronnen bij de politie dat de recherche van mening is dat Greg R. en Keylow in opdracht van een Turk Zeki Yumusak hebben laten liquideren.

Nieuwe liquidatie aan Greg R. en Keylow toegeschreven

Greg R. (70) en Delano R. (48, ook 'Keylow' genaamd) zijn nog niet formeel als verdachten aangemerkt, maar komen wel prominent naar voren in het onderzoek. Zij zouden als moordmakelaars hebben gefungeerd, zo schrijft Het Parool vandaag.

Berichtgeving

Zou de oude godfather zich kort voor zijn zeventigste nog met liquidaties hebben ingelaten? Dat is de vraag die opgeroepen wordt door de berichtgeving in de Amsterdamse krant. 

Greg R. en Keylow zijn vorig jaar november beiden gearresteerd bij een grote actie tegen de motorclub Caloh Wagoh. Greg R. gold als een soort erelid van die groep maar er was sprake geweest van een verwijdering de maanden daar voorafgaand.

Barendrecht

Zeki Yumusak woonde met zijn vrouw en twee kinderen in Barendrecht, waar hij ook een autoverhuurbedrijf had. Hij werkte ook als beveiliger, maar was bovendien actief in het drugsmilieu. Hij lijkt een conflict te hebben gehad met een Turkse misdaadorganisatie. Een voorman van die groep zou opdracht hebben gegeven Yumusak uit de weg te ruimen. Aanvankelijk werd in de media ook gespeculeerd over een politiek motief. Yumusak zou als beveiliger actief zijn geweest binnen een bepaalde tak van de altijd woelige Turkse politiek.

Afgaande op de berichtgeving zou het duo Keylow en Greg R. de klus dus geklaard hebben. 

Social media

Diezelfde Yumusak werd op 25 juli 2017 doodgeschoten in zijn auto aan de Langenhorst in Rotterdam. Hij was gevraagd naar die locatie toe te komen en had vermoedelijk al onheil geroken. Want hij plaatste enkele foto's van de omgeving op social media. De politie trof later die nacht een uitgebrande Toyota Auris aan, die mogelijk een rol heeft gehad bij de afrekening. Er is ook een BMW in beeld bij justitie. 

Kroongetuige

Of de nieuwe kroongetuige Johannes 'Tony' de G. een rol heeft gespeeld bij deze verdenking is vooralsnog de vraag. Hij wordt in Het Parool niet beantwoord. Maar die kans is groot. Panorama is serieus getipt dat G. betrokken is geweest bij meerdere liquidaties. Meer dan enkel de liquidatie op Jair Wessels, waarvoor hij najaar 2017 werd vast gezet.

Greg R. en Keylow gelden beiden ook als verdacht betrokken te zijn geweest bij de liquidatie op Jair Wessels, gepleegd gedurende dezelfde maand als de liquidatie op Yumusak. Ze zijn ook beiden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Maar of die verdenking stand houdt is vooralsnog de vraag.