Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Abdelhak Nouri is vandaag jarig: ‘stay strong Appie’

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat Abdelhak Nouri op het veld ineenstortte. Vandaag is de voetballer 22 jaar geworden.

Abdelhak Nouri is vandaag jarig: ‘stay strong Appie’

'Appie' Nouri

Hij was een van de grootste talenten op de Nederlandse velden. Het was dan ook een schok voor voetbalminnend Nederland toen Nouri flauwviel in Oostenrijk tijdens een oefenwedstrijd tussen Ajax en Werder Bremen. Na het incident bleek hoe erg het met de voetballer was gesteld. Hij liep blijvende hersenschade over.

Hartritmestoornissen

Nouri bleek last te hebben van hartritmestoornissen en dit was al eens eerder geconstateerd door een dokter van de KNVB. Door allerlei miscommunicatie kwam de boodschap echter niet aan bij de juiste mensen. Ook de hulp op het veld bleek niet adequaat genoeg. Volgens experts schoot Ajax in de hulp te kort. De familie van Nouri stelde de Amsterdamse club aansprakelijk, maar die wilde daar in eerste instantie niet aan. Uiteindelijk ging de club toch overstag. 

Toestand

Hoe het nu met Nouri gaat, is niet bekend. Zijn familie wil er nu geen uitspraken over doen, maar vindt het wel fijn dat er nog steeds mensen aan hem denken. In augustus liet zijn broer weten dat de jongen communiceert via de wenkbrauwen of de mond. Op social media delen verschillende spelers en fans foto’s van de speler.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve Abdelhak, vandaag je 22ste verjaardag. Blijf sterk grote vriend... ❤ #StayStrongAppie

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#StayStrongAppie

Een bericht gedeeld door OnsOranje (@onsoranje) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Abdelhak Nouri is vandaag 22 jaar geworden, stay strong gappie ?? #appienouri #appiestaystrong #nouri

Een bericht gedeeld door F-SIDE (@fside) op