Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vriendin Djordy Latumahina doet haar verhaal

Het leven van Cherrisha en River Sackman stond drie jaar geleden volledig op zijn kop, toen hun vriend en vader Djordy Latumahina door een vergismoord om het leven kwam. In een interview met Vogue praat ze over het verschrikkelijke drama.

Vriendin Djordy Latumahina doet haar verhaal

Auto doorzeefd met kogels

Terwijl het gelukkige koppel samen met hun dochtertje in de auto zaten, werd de auto uit het niets doorzeefd met kogels. Cherrisha wist de aanval wonder boven wonder te overleven, dochter River bleef lichamelijk ongedeerd. Djordy daarentegen overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De heftige gebeurtenis is inmiddels drie jaar geleden en heeft vanzelfsprekend een flinke impact op hun leven gehad. Nu Djordy niet meer bij hen is, moeten Cherrisha en River samen verder. 

Blijvend letsel

"‘Ik ben trots op River en mij. Het gaat goed met ons. Ze is net vijf geworden, gaat naar de openbare basisschool en heeft lieve vriendjes. Ikzelf ben begonnen met een supergezonde levensstijl. Dat moet wel, wat ik ben lang erg moe geweest. Uitgeput, elke dag. Dat is natuurlijk niet zo gek, gezien de gebeurtenissen van de afgelopen drie jaar. Maar op een dag heb ik besloten: knokken nu. Structuur en een gezond ritme voor mijn dochter en mezelf staan sindsdien voorop. Het allerbelangrijkste is nu: thuis."

Toch wordt Cherrisha iedere dag nog geconfronteerd met het drama. Niet alleen door het gemis van de liefde van haar leven, ook doordat ze er zelf blijvend letsel aan over heeft gehouden. Naast dat ze elke dag met een fysiotherapeut sport voor haar herstel, functioneert ook haar rechterhand niet goed meer. "Een kogel heeft mijn zenuwen doorboord."

Met z'n tweetjes

Maar ondanks dat moeder en dochter een flinke portie ellende achter de kiezen hebben, probeert Cherrisha er elke dag wat van te maken. Ook al is dat extreem moeilijk. 

"Ik moet accepteren dat River en ik, met z’n tweetjes, nu het gezin zijn. Zonder vader. Zonder partner. Dat is heus goed, we zijn echt gelukkig. Maar zo gelukkig als voor Djordy’s dood; ik weet niet of dat ooit nog gaat lukken.