Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM moet agenten die Michael P. arresteerden vervolgen van rechter

Het gerechtshof van Amsterdam heeft besloten dat vijf leden uit het arrestatieteam dat Michael P. arresteerden na de moord op Anne Faber moeten worden vervolgd.

OM moet agenten die Michael P. arresteerden vervolgen van rechter

Anne Faber

Tijdens de arrestatie liep de moordenaar en verkrachter van Anne Faber een schouderbreuk op. In de politiebus zou hij meerdere keren door agenten omhoog zijn getrokken, waardoor P. een breuk zou hebben opgelopen, meldt RTL Nieuws dat de verklaring van de moordenaar kon inzien. “Je breekt mijn arm,” zou P. hebben geroepen, waarna een agent zei dat het “hem geen ene reet interesseerde wat er met hem zou gebeuren.” Ook zou er een politiehond bij P. zijn gehouden, waarbij de agent zei het dier los te laten als P. niet zei waar Anne Faber was. Het meisje werd uiteindelijk twee weken na haar verdwijning gevonden toen P. alsnog de plaats bekendmaakte.

Michael P.

Het OM stelde inderdaad vast dat de schouderbreuk van P. was veroorzaakt tijdens het politieoptreden, maar weigerde om de agenten te vervolgen. Zij zag geen bewijs van opzet en ook is het volgens het OM niet duidelijk welke politieman de verwonding heeft veroorzaakt.

Vervolging

Door de beslissing van het gerechtshof wordt het OM alsnog gedwongen om de agenten te vervolgen wegens het veroorzaken van letsel en het beter te gaan onderzoeken. Bovendien wil het duidelijk hebben wat de instructies voorafgaand  aan de politiemannen waren die de man aanhielden. Volgens eerdere berichtgeving zouden verschillende zaken zijn misgegaan.

Moord

Michael P. verkrachtte en vermoordde de Utrechtse Anne Faber. P. verklaarde voor de rechter eerder dat hij de vrouw vermoordde omdat ze zich verzette. De zaak hield heel Nederland in zijn greep. Deze maand is hij tijdens hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs.