Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Alleen artsen in Duitsland mogen voortaan tattoos verwijderen

BERLIJN (ANP) - Wie spijt heeft van een tatoeage kan vanaf eind 2020 in Duitsland alleen nog maar terecht bij een arts. Een nieuwe verordening van het federale agentschap stralingsbescherming over het werken met straling stelt dat alleen medici dergelijke behandelingen nog mogen uitvoeren. De maatregel lijkt het einde te betekenen voor laserstudio's waar onderhuidse afbeeldingen en namen kunnen worden verwijderd.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Het verwijderen van tatoeages wordt in de toekomst veel duurder en er zullen lange wachttijden ontstaan. Ik hoop niet dat het een grijs gebied wordt waarin het in achterkamertjes gaat gebeuren", zegt een uitbater van een laserstudio tegen persbureau DPA.

De Duitse beroepsvereniging van dermatologen neemt al een voorschot op de nieuwe regels en adviseert mensen tot die tijd ook alleen maar naar een ervaren huidarts te gaan met de juiste apparatuur. "Een arts heeft de opleiding, medische achtergrond en vaak ook ethische normen." Als een laser verkeerd wordt ingezet, kan dat leiden tot brandwonden, pigmentveranderingen, ontstekingen, littekenvorming maar ook tot kanker.