Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lyon gelijk tegen FC Zenit dankzij Depay

LYON (ANP) - Olympique Lyon heeft de eerste groepswedstrijd in de Champions League niet kunnen winnen. De Franse ploeg bleef op eigen veld tegen FC Zenit steken op 1-1. Namens de thuisploeg zorgde basisspeler Memphis Depay uit een strafschop, die hij zelf had afgedwongen, voor de gelijkmaker. Ploeggenoot Kenny Tete bleef op de bank.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Lyon had een zege in Europa goed kunnen gebruiken. In eigen land stelt de ploeg van de nieuwe trainer Sylvinho vooralsnog teleur. Afgelopen vrijdag kwam Lyon bij Amiens niet verder dan 2-2. Depay bleef bij die wedstrijd op de bank, terwijl Tete het hele duel in actie kwam.

Depay probeerde het wel bij het rommelig spelende Lyon, maar was ongelukkig in zijn acties. Zenit kwam op voorsprong dankzij Sardar Azmoun, die vlak voor de rust een mooie aanval beheerst afrondde.

Penalty

Na de pauze ging invaller Magomed Ozdoev in de fout tegen Depay. De Nederlandse international schoot zelf raak van elf meter: 1-1. Beide ploegen verzuimden daarna enkele kansen op de winst te verzilveren.

In het andere pouleduel speelt Benfica tegen Leipzig.