Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schedel vermoorde Tob Cohen ingeslagen

Afgelopen vrijdag werd het lichaam van oud-Philips-topman Tob Cohen (69) gevonden. Uit een scan blijkt dat zijn schedel is ingeslagen.

Schedel vermoorde Tob Cohen ingeslagen

Scan

Dat blijkt uiteen scan die in het ziekenhuis in de Keniaanse hoofdstad Nairobi is gemaakt. Een bron laat aan het AD weten dat daarnaast zijn hand is gebroken en zijn linkerbeen is verdraaid. Hieruit kan opgemaakt worden dat hij zich tot het laatste moment heeft verzet. Daarnaast zouden er tekenen van martelingen te zien zijn op het lichaam meldde de politie eerder. Zijn handen voeten en nek waren vastgebonden en de moordenaar(s) zouden de tijd hebben genomen.

Sarah Wairimu Kamotho

Grote verdachte in de zaak tegen Cohen is zijn eigen vrouw Sarah Wairimu Kamotho (foto). Een minnaar van haar zou volgens lokale media een sleutelrol hebben gespeeld in de zaak. Peter Karanja zou op zijn minst betrokken zijn bij het laten verdwijnen van het lichaam.

Scheiding

Cohen lag in scheiding met Kamotho. De vrouw heeft altijd beweerd dat de oud-topman naar Thailand was vertrokken. Na de vondst kon die theorie meteen de prullenbak in. Bovendien heeft een van de verdachten verklaard dat hij een huisje moest bouwen bovenop de tank waarin het lichaam is gevonden.

Tob Cohen

Afgelopen vrijdag werd het lichaam van Cohen gevonden in een sceptic tuin bij zijn huis. De man was sinds half juli vermist. De Keniaanse politie wordt bijgestaan door drie Nederlandse collega’s. Ze doen geen onderzoek, maar wisselen vooral informatie uit.