Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Vlemmix als 'totaal ander mens' terug uit Lourdes

Johan Vlemmix heeft een miraculeuze bedevaartreis naar Lourdes achter de rug. De 60-jarige Oranjegek liet Prinsjesdag dit jaar schieten om zich in het Franse oord onder te laten dompelen in heilig water in de hoop dat hij niet geopereerd hoeft te worden aan zijn kapotte knieën. "Het is echt bizar", zegt Johan tegen BuzzE. "Het gaat echt heel goed, ik voel helemaal niks meer."

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Johan durft nog niet te spreken van een wonderbaarlijke genezing. "Ik wil het nog een dagje aankijken. Even afwachten of het niet alleen in m'n hoofd zit." De beroeps-BN'er is van plan vrijdag langs het ziekenhuis te gaan voor overleg met zijn arts en nieuwe röntgenfoto's. "Het is natuurlijk wel verstandig om niet alleen op een wonder te hopen en ook even te kijken wat er in die knieën is gebeurd."

Een duidelijk verschil is er wel. "Mijn knieschijven zaten helemaal los, nu zitten ze weer vast. Ik kon echt niet meer lopen, gisteren heb ik 31 kilometer gelopen zonder brace en zonder pijn." Johan, die deze zomer nog de Nijmeegse Vierdaagse liep met kromme benen en braces, was aanvankelijk "sceptisch" over de geneeskrachten van het Lourdeswater. "Maar het kan toch niet zo zijn dat iedereen het verzint?!"

Andere mindset

De reis naar Lourdes heeft niet alleen gevolgen voor Johans benen. "Ik ben als een ander mens teruggekomen. Ik voel me ook echt heel anders. Ik heb een hele andere mindset gekregen, ook door die mensen daar. Maar het moet allemaal nog even landen, je kunt ook nog zo vol adrenaline zitten dat je de pijn niet voelt. De tijd zal leren of het een wonder is, maar het is heel idioot dat ik alles weer zonder pijn kan doen."

De bedevaartreis heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Johan een stuk gezonder is gaan leven. "Ik drink nu elke dag Lourdeswater", zegt de Oranjegek, die zijn auto vol laadde met ruim 200 liter heilig water. "Ik dronk eigenlijk nooit water, altijd cola. Maar water drinken schijnt heel goed te zijn, dus ik denk dat het sowieso gaat helpen."