Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ook café is nu vaste waarde bij Top 2000

Voor de een is het traditie, de ander wordt meegesleept door familie of vrienden, maar alle bezoekers van het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum hebben één ding gemeen: liefde voor muziek.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Op de eerste dag van de Top 2000 is het alweer een drukte van belang in de geïmproviseerde kroeg. Met vrijwel elk liedje wordt meegezongen, de voeten al meetikkend op de maat. Afhankelijk van het liedje wordt de luchtgitaar erbij gepakt of wordt er juist romantisch geschuifeld.

De fanatiekelingen staan aan het raam geplakt. Daar, waar de dj's van NPO Radio 2 hun werk doen, gaan de heupen echt los, terwijl achterin aan tafeltjes meer stilletjes wordt genoten. Alles is mogelijk in het café, dat opnieuw op enorme stellages boven de archieven van Beeld en Geluid 'zweeft'. Het is daarom maar goed dat de vloer van het café niet van glas is, anders zouden de bezoekers ruim 18 meter naar beneden kunnen kijken.

Record

Het tijdelijke café maakte in 2010 zijn entree en is sindsdien een vaste waarde in de Top 2000. Jaarlijks staan er lange rijen voor de ingang. Vorig jaar werd in een week tijd een recordaantal van 32.000 bezoekers ontvangen. Zo'n 150 mensen kunnen tegelijkertijd het café in. Ze kunnen maximaal een uur of halfuur naar binnen.

Mensen die geen kaartjes hebben bemachtigd of geen zin hebben om in de rij te staan, kunnen alles ook thuis via internet of televisie meekijken. Alles wordt ten slotte geregistreerd door de achttien camera's die in de kroeg hangen.