Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Henkjan Smits scheert na vijf jaar baard af

Presentator en bedrijfscoach Henkjan Smits heeft na vijf jaar zijn baard afgeschoren. Hij verscheen donderdagavond opeens zonder gezichtsbeharing in de studio van NPO Radio 5, waar hij dagelijks met Manuela Kemp het programma De Max! maakt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Het was opeens klaar, na vijf jaar", legt Smits desgevraagd uit. "Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Nu grote helden als Jan Slagter en koning Willem-Alexander bebaard door het leven gaan, kan ik mijn missie als volbracht beschouwen."

Smits begon met het dragen van een baard tijdens de periode dat hij jurylid was voor de populaire talentenjacht Idols. "Mijn dochters merkten op dat ik met een baard veel minder aangesproken werd als we op vakantie waren", legt hij uit. "Pas als ik mijn mond opentrok, zeiden mensen altijd: oh, je bent het dus toch. En na de vakantie ging mijn baard er weer af, zodat ik weer mijn ‘televisielook’ had."

Toen de Hilversumse coryfee in 2015 de overstap maakte naar de radio, voelde het voor hem "heel logisch om mijzelf een ‘radio-look’ aan te meten en de baard te laten staan." Maar die periode is nu dus ten einde, bevestigt Smits. "Al gebiedt eerlijkheid mij te zeggen dat ik vlak voor de zomer ook al even baardloos was voor een fotoshoot in Veronica Magazine. Alleen heeft niemand daar iets van gemerkt omdat ik meteen daarna op vakantie ben gegaan."