Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Domino Day komt terug op televisie

Het was een van de grote gebeurtenissen op televisie in de jaren ’90: Domino Day. Nu komen de vallende steentjes weer terug.

Domino Day komt terug op televisie

90's

Het lijkt de laatste tijd of de jaren ’90 een revival maken. Televisieprogramma’s als Het Spijt Me, Lingo en presentator Rolf Wouters zijn terug op televisie, er worden remakes gemaakt van nummers als Onderweg van Abel en de Macarena en nu komt zelfs Domino Day weer terug.

Domino Day

Wie herinnert het zich niet? Met z’n allen op televisie kijken naar vallende steentjes in prachtige patronen. Het was een soort porno voor je ogen. Tientallen vrijwilligers zetten wekenlang alle steentjes neer een sporthal totdat ze met een stoot omver werden geworpen. Er werd dan ook menig wereld record dominosteentjes laten omvallen gebroken.

Dominomus

Domino Day haalde in 2005 om een andere reden het nieuws. Het was het jaar van de zogenaamde dominomus. Het dier werd doodgeschoten omdat hij alle steentjes vroegtijdig kon laten omvallen.

De laatste editie was in 2009. Daarna werd het gestopt omdat er niet genoeg sponsors konden worden gevonden.

Domino Day zal dit jaar in november plaatsvinden. Welke zender het gaat uitzenden is nog onbekend. Ook waar het wordt gehouden is nog niet bekend.