Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deze 9 gevaarlijke Android-apps moet je nu verwijderen

Heb je een Android-telefoon zoals een Samsung of een Huawei? Dan kun je beter een aantal apps zo snel mogelijk verwijderen. Hierop is namelijk malware aangetroffen.

Deze 9 gevaarlijke Android-apps moet je nu verwijderen

Malware

Dat blijkt uit onderzoek van cybersecuritybedrijf Trend Micro. Zij onderzochten verschillende Android-apps en daaruit blijkt dat er negen malware bevatten. Dat is software waarbij gegevens worden verzameld of toegang tot een computer door criminelen wordt verschaft.

Android

De apps zijn aangetroffen Google Play, de appstore op Android-telefoons. Doordat er vooraf geen controle plaatsvindt of de apps veilig zijn, zoals Apple wel doet, is het extra belangrijk om te kijken welke apps je wil downloaden. Ook moet je oppassen dat je goed moet controleren of een app daadwerkelijk van het desbetreffende bedrijf is. Soms zijn frauduleuze apps zo nagemaakt dat ze bijvoorbeeld op een echte bank-app lijken.

Apps

In totaal zijn de negen apps ruim 470.000 keer gedownload. Google heeft naar waarschuwen de desbetreffende programma’s inmiddels verwijderd uit de Play Store. Dat betekent echter niet dat de apps automatisch van telefoons zijn verdwenen. Dit moet handmatig worden gedaan.

Het gaat om de volgende Apps

  1. Shoot Clean
  2. Shoot Clean Lite
  3. Super Clean
  4. Speed Clean
  5. Rocket Cleaner
  6. Rocket Cleaner Lite
  7. Quick Games
  8. H5 Gamebox
  9. LinkWorldVPN