Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rotterdam-schutter Fouad L. verdacht van drie moorden, brandstichting en verboden wapenbezit

Op woensdagochtend moest Fouad L. voor de rechter-commissaris verschijnen. Hij wordt op dit moment verdacht van de drie moorden in Rotterdam, tweemaal brandstichting en verboden wapenbezit.

Erasmus MC

Bij de verschrikkelijke gebeurtenissen in Rotterdam op donderdag 28 september kwamen drie mensen om het leven. De 39-jarige buurvrouw van de verdachte, Marlous en haar dochter Romy (14) zijn de eerste slachtoffers die Fouad L. maakt. Hij steekt na de daad zijn eigen huis in brand. Vervolgens gaat de schutter door naar het Erasmus MC (EMC). Hier schiet hij Jurgen Damen (43), docent en huisarts, dood. Ook in het EMC sticht hij vervolgens brand.

Volledige hechtenis

De rechtercommissaris heeft besloten dat de verdachte nog (zeker) twee weken in hechtenis blijft. Hierbij blijft L. in volledige beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Volgens het OM wordt L. verdacht van de drie moorden, het brandstichten en verboden wapenbezit. Er wordt later bepaald voor welke zaken Fouad L. voor de rechter moet verschijnen, voor nu gaat het nog slechts om verdenkingen.

Het OM geeft aan dat het onderzoek op dit moment nog in volle gang is en er daarom nog geen andere uitspraken kunnen worden gedaan.

Misdaad
  • NOS, AD
  • NL Beeld / Regiofotografie