Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Creatieve drugshandelaren: smokkelen maar

Van alle cocaïne die uit Zuid-Amerika onze kant op komt, zit volgens de douane 47 procent verstopt in een container met tropisch fruit, voornamelijk bananen. Jaarlijks worden 350.000 van deze containers gelost in de Nederlandse havens. Maar dat is lang niet de enige smokkelmethode. Drugshandelaren zijn oneindig creatief als het aankomt op waar ze hun handelswaar in verstoppen. Kijkt u vooral even mee.

drugs

Er komt niet alleen veel drugs ons land binnen, er gaat ook veel drugs ons land uit. En dan vooral xtc. Op de vorige pagina’s kun je zien dat zo’n beetje alles wat in je boodschappenmandje zit, ook prima geschikt is voor grootschalige drugssmokkel: van blikken Unox-soep tot zakken borrelnoten en zakjes Albert Heijn feestmix. Dat laatste hebben de drugssmokkelaars dan wel heel letterlijk opgevat.

12 liter MDMA, Philadelphia, VS
5210 XTC-pillen en 100 gram MDMA, Chennai, India

Zou de gekozen smokkelmethode ook iets zeggen over het karakter en de persoonlijkheid van de smokkelaar zelf? Zo ja, dan is de knutselkoning van het kerststalletje ongetwijfeld een gezelschapsmens en gaat veiligheid boven alles voor de brandblusserbedenker.

600 kg XTC-pillen, Keulen, Duitsland
4,5 kg cannabis, Singapore

Behalve in voedsel en brandblussers zijn er nog tal van manieren om je drugs van A naar B te smokkelen. Met behulp van duiven bijvoorbeeld, die rugzakjes tussen de vleugels of op de borst krijgen omgebonden, maar ook met behulp van zwangere nepbuiken. Overigens zijn het niet alleen drugs die worden gesmokkeld. In China is er een nieuw fenomeen opgedoken: de iPhone-smokkelaar.

178 XTC-pillen, Abdali Irak
De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.
102 Iphones, Hong Kong, China

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Misdaad
  • DPA, EPA, Douane, politie en andere opsporingsdiensten van de betreffende landen